روانشناسي كودك
روانشناسي كودك به والدين و معلمان كمك مي كند تا كودكان را بهتر درك كنند و چگونه از آنها حمايت كنند.
5 حوزه اصلي تحت پوشش روانشناسي كودك وجود دارد:
توسعه
نقاط عطف
رفتار - اخلاق
احساسات
اجتماعي شدن
آنچه 5 حوزه اساسي روانشناسي كودك مي تواند به ما بياموزد
1. توسعه
سه حوزه رشد كودك:
رشد فيزيكي به تغييرات فيزيكي بدن اشاره دارد. اينها معمولاً در يك توالي نسبتاً پايدار و قابل پيش بيني رخ مي دهند. همچنين شامل كسب مهارت هاي خاصي مانند هماهنگي حركتي درشت و حركتي ظريف است.
شناختي يارشد فكري، به فرآيندهايي اشاره دارد كه كودكان براي كسب دانش از آنها استفاده مي كنند. اين شامل زبان، انديشه، استدلال و تخيل مي شود.
رشد اجتماعي و عاطفي آنقدر به هم مرتبط هستند كه اغلب با هم گروه بندي مي شوند. يادگيري ارتباط با ديگران بخشي از رشد اجتماعي كودك است، در حالي كه رشد عاطفي شامل احساسات و بيان احساسات است. اعتماد، ترس، اعتماد به نفس، غرور، دوستي و شوخ طبعي بخشي از رشد اجتماعي-عاطفي فرد است.
در حالي كه ممكن است به منظور درك آسانتر به دستههايي تقسيم شوند، حوزههاي فيزيكي، شناختي و اجتماعي-عاطفي رشد كودك همه بهطور جدايي ناپذيري به هم مرتبط هستند. توسعه در يك حوزه مي تواند به شدت بر آن در حوزه ديگر تأثير بگذارد. به عنوان مثال، نوشتن كلمات هم به مهارت هاي حركتي ظريف و هم به مهارت هاي زبان شناختي نياز دارد. علاوه بر حوزه هاي مختلف توسعه، تحقيقات نشان داده است كه توسعه از الگوها يا اصول كليدي پيروي مي كند. درك اين اصول تأثير زيادي بر نحوه مراقبت، رفتار و مراقبت ما داشته استكودكان را آموزش دهيدامروز.
برچسب: ،
ادامه مطلب