كنترل علايم اختلال اضطراب
كنترل علايم اختلال اضطراب
اين نكات مي توانند به شما در كنترل علايم اضطرابي كمك كننده باشد:
در مورد بيماري خود بيشتر بدانيد
هرچه ميزان آگاهي شما از اضطراب و بيماري خودتان بيشتر باشد، به همان ميزان شما مي توانيد به درمان خود كمك نماييد. هر چقدر مي توانيد در مورد اضطراب مطالعه كنيد و هر سوالي كه در مورد اضطراب و درمان آن داريد از پزشك خود بپرسيد. آگاهي بيشتر باعث كاهش علايم و درمان بهتر مي شود.
درمان خود را قطع نكنيد
قطع درمان به ويژه اگر ناگهاني و يكباره صورت بگيرد، مي تواند باعث برگشت علايم و سختي در درمان شود. درمان خود را قطع نكنيد.
داروها و غذاهاي محرّك را قطع كنيد
قهوه، چاي، كولا، نوشابه هاي انرژي زا و شكلات مي توانند علايم اضطراب را افزايش دهند. سعي كنيد در زمان فعال بودن بيماري يا در دوره درمان از اين غذاها و نوشيدني ها استفاده نكنيد.
الكل و داروهاي محرك را قطع كنيد
حواستان باشد كه الكل و مواد روانگردان مي توانند علايم شما را تشديد كنند. لذا لازم است در صورت داشتن اضطراب از مصرف اين مواد پرهيز نماييد. با توجه به اثرات گذراي اين تركيبات در كاهش اضطراب مصرف اين تركيبات در زمان اضطراب مي تواند به اعتياد و مصرف بيش از حد اين داروها منجر مي شود.
غذاي مناسب
گرسنگي مي تواند اضطراب را افزايش دهد. اگر حملات اضطرابي داريد لازم است گرسنگي نداشته باشيد.
ورزش
يكي از بهترين روش ها براي كاهش اضطراب ورزش است. ورزش با تغيير فرايندهاي داخل مغزي مي تواند باعث كاهش استرس و اضطراب گردد. به ويژه ورزشهاي هوازي و گروهي بسيار كمك كننده هستند.
خواب مناسب
متأسفانه ميزان اختلالات خواب در افراد مضطرب زياد است و از سوي ديگر اختلال در خواب هم مي تواند بيماريهاي اضطرابي را افزايش دهد و تشديد نمايد. خواب مناسب به ويژه خواب شبانه مي تواند در بهبود اضطراب كمك كننده باشد.
مديتيشن و كاهش استرس
ياد گرفتن روشهاي كنترل استرس و مديتيشن مي توانند به كاهش اضطراب كمك كننده باشند.
افكار خود را بنويسيد
در انتهاي روز افكار خود و كارهايي كه در طول روز داشتيد را يادداشت كنيد. اين كار باعث مي شود تا شما ذهنيات خود را بيرون بريزيد و در طول شب و خواب با اين افكار درگير نباشيد.
داشتن ذهنيات خوب
يادآوري و مرور خاطرات و حوادث ناگوار قديمي مي تواند موجب تشديد و پايداري اضطراب گردد. لازم است تا نشخوار ذهني نداشته باشيد. نشخوار ذهني به معني مرور مدام خاطرات ناخوشايند و درگيري مدام ذهني با آن است.
داشتن افكار و يادآوري خاطرات خوب و خوشايند در كاهش اضطراب، اگرچه سخت ولي بسيار كمك كننده است.
اجتماعي باشيد
ارتباط با افراد ديگر، حتي از طريق تلفن، چت و شبكه هاي اجتماعي مي تواند در كاهش اضطراب كمك كننده باشد. افرادي كه منزوي هستند و از گروههاي اجتماعي پرهيز مي كنند، اضطراب بيشتري خواهند داشت.
گروه درماني
بودن در جمع افرادي كه تفكرات مشابهي دارند، مي تواند به احساس هم دردي و بهبود علايم كمك كند. صحبت با افرادي كه احساسات مشابهي دارند و تجربيات مشابهي داشته اند مي تواند به شما كمك كند.
از داروهاي گياهي و غير استاندارد پرهيز كنيد
بسياري از داروهاي گياهي و اصطلاحاً سنتي با توجه به اينكه تركيبات شيميايي ناشناخته و محرك دارند ممكن است علايم شما را تشديد كنند. در مورد اين داروها با پزشك خود مشورت نماييد.
اختلالات اضطرابي بسيار شايع، اذيت كننده و آزار دهنده هستند و مي توانند به راحتي موجب اختلال در زندگي شوند. بسياري از افراد متأسفانه در همان گام اول گير مي كنند و در صدد درمان و كنترل اضطراب نيستند. اين امر مي تواند موجب مزمن شدن بيماري و بدتر شدن اوضاع شوند. به همين دليل آشنايي با اين علايم و درمان آنها بسيار مهم است.
برچسب: ،
ادامه مطلب